Відкритий чемпіонат Рівненської області з Го

Небайдужий
Advanced Member
Розряд: 6k
Контактна інформація:

Повідомлення Небайдужий »

ФОТОАЛЬБОМ.
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
alider
Advanced Member

Повідомлення alider »

Окремо хочу відмітити Віктора Реділа. Тато-ентузіаст, який захопився грою Го, підтримує клуб, як фінансово, так і участю в наших турнірах та поїздках на турніри за кордон, привів до клубу свою маленьку доньку та племінника. Це захоплення дало йому наснаги показати в цьому чемпіонаті чудовий результат – він виграв 5 партій з 6-ти. Побільше б таких батьків!!!

Дякую за теплі слова. Але в моєму випадку маленька донька привела до клубу свого тата, хоча це справи не міняє. :)
Буду старатись й надалі. Обіцяю привести ще дві доньки, можливо і маму :P .

P.S. Щоб було побільше батьків, необхідно провести чемпіонат серед тат-мам та бабусів-дідусів. З нетерпінням чекаю турніру серед сімейних пар.
yuray76
Advanced Member
Контактна інформація:

Повідомлення yuray76 »

Небайдужий @ Sep 28 2009, 08:52 AM писав: • Найкращий результат у віковій категорії до 16 років – Олександр Воронський;
Дивно. Мені здалося, що кращий результат у цій віковій категорії показав Юра Михалюк....
Небайдужий
Advanced Member
Контактна інформація:

При підведенні підсумків ми користувались принципом, щоб ті, хто уже попав у більш важливі категорії нагородження, не враховувались в нижчих категоріях. Оскільки Юра попав в основні призери, то приз за кращий результат до 16 років дістався наступному учаснику - Саші Воронському. Мета такого підходу - охопити нагородженням якомога більше учасників змагань.
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
yuray76
Advanced Member
Контактна інформація:

Повідомлення yuray76 »

Небайдужий @ Sep 28 2009, 08:52 AM писав: • За виграні 6 партій – Артем Качановський
• За виграні 5 партій – Богдан Жураковський
Непереконливо. Особливо на фоні того, що нагородили за 6 та 5 виграних партій призерів чемпіонату. Кращий результат він і в Африці кращий. Я нічого не маю проти принципу, але виглядає так, що серед трьох призерів лише у Юри (згідно принципу) чомусь забрали додатковий приз в однозначній, як на мене, категорії - "Найкращий результат у віковій категорії до 16 років".

Незначне зауваження. Вцілому, турнір пройшов на високому організаційному рівні. Цитуючи Vassko, організаторам турніру, спонсорам - великий "респект и уважуха!" :)
Небайдужий
Advanced Member
Контактна інформація:

Моя думка (можливо правильна, можливо ні) з приводу нагороджень була така:
Сертифікати по різних категоріях (вікових та за різними іншими ознаками, крім зіграних партій) задумані для охоплення якомога більшого кола учасників. Ними передбачалось нагородити якомога більше учасників, які не потрапили до категорії основних призерів. Якби передбачали сертифікат і приз ще й до 18 років, то Артем в тій категорії теж не враховувався би. Це ж стосується і Богдана, якби була категорія до 25 років. В той же час, сертифікати за зіграні партії, констатують фактичну кількість виграних партій, не залежно від досягнень в інших категоріях.
Дякую, Юра, за проявлену пильність і розкритий «злочин». Вивів запеклого «злочинця» на чисту воду…
Є на форумі така категорія людей, які завжди шукають негатив, прискіпливо видивляються до чого б причепиться…. Коли потрібно щось зробити, вони сидять збоку. А коли хтось щось зробить, тоді одразу шукають злий умисел і помилки. В результаті, у тих небагатьох уже ентузіастів, які ще хоч щось намагаються робити, відбивають бажання щось робити. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. А якщо щось зробив, то чекай, що замість подяки за твою безкорисну працю, тебе обіллють брудом, посилаючись на твої помилки… Мені здається, що і цей фактор, поруч з іншими, теж вплинув на відхід від справ Володимира Федоровича. У мене зараз теж часто виникає бажання все це кинути…
Читаєш претензії, і виникає таке враження, що тут ділили мерседеси, або мільйони, і комусь не додали… Якщо так важливо кому дістався той чи інший блокнотик, то я готовий відібрати у Артема його блокнот, або купити новий і вручити тому ж Юрі…Але щоб не мусолили оцей бруд на огляд усіх користувачів Інтернету… Щоб через мою помилку, недогляд чи не такий підхід, як бачать інші, не тріпали ім’я мого сина за якийсь блокнотик чи ручку … Він і сам віддасть мені всі призи, як тільки все це прочитає…
Як просто можна було вияснити усі спірні питання (і з приводу рейтингу, і з приводу нагородження), подзвонивши мені по телефону або звернувшись в асьці! Але ж ми так далеко живемо (аж на різних вулицях…) і такий дорогий міжвуличний зв'язок!!! Треба публічно виставити когось на посміховисько, а тоді нехай він виправдовується…
Пропадає всяке бажання щось робити, щоб життя в українському Го хоч якось теплилося, щоб форум був не мертвий… Поступово у мене визріває думка, що, мабуть, краще буде мовчки грати на КГС…
Омар Хайям
liver
Advanced Member
Розряд: 1d

Повідомлення liver »

Хочу поделиться опытом Одессы Золотой.

С денежными призами мы поступаем так, как сделали организаторы этого турнира - приз можно получить лишь один, максимальный по стоимости. Дипломы и грамоты вручаются по факту, так сказать. У участника может быть 3 диплома, как получилось у самой юной участницы Лизы Богатыренко.
И это принципиально важное решение. Место в конкретной номинации - это определённый титул, который человек потом несёт по всей своей жизни.
Тем более, что детей интересуют не деньги, а именно титулы, и в этом они мудрее взрослых.

Сувениры от спонсоров мы также давали за каждую номинацию - их было достаточно много и потому не жалко.

Что касается критики на форуме, то моё мнение - она должна быть обязательно. Тем более только она сейчас, к сожалению, может исполнять роль контролирующего органа. Безусловно, конструктивная критика и без ущемления достоинства личности.
Юра корректно обратил внимание на существенное отклонение от международных норм, которые применяются во всех видах спорта.
По-моему мнению им руководило лишь желание восстановить справедливость. И это не упрёк организаторам. Сложно учесть множество ньюансов в крупном мероприятии. Что-то можно и упустить.
Важно было определить - это упущение или намеренное действие.
Если сделано было намеренно - то вопросов больше не должно быть - такова воля организаторов.
kandidat
Advanced Member

Повідомлення kandidat »

Василий Скочко намного ошибся в рейтингах Кузнечикова и Зубарева. Из-за чего последний попал не в свою группу и вместо 4-х побед получил 4 поражения. На самом деле, у Владимира на КГС 12-13 кю, следовательно, в УФГО у него примерно 16. Он действительно быстро растет, начав играть всего лишь в июле. И я отметил то, что он способный к игре, по итогам Одессы Золотой. Но не может человек за три месяца и сорок игр на КГС набрать уровень в 800 очков. Даже у самого Романа Королева на это ушло три месяца и 200 игр.
Не знаю как давно играет Кузнечиков и какой его рейтинг на КГС (т.к. не знаю ник), но результат его впечатляет - новый быстрорастуший киевлянин - будет интересно проследить за его ростом. Результаты этих двух игроков показали, что лучше иметь заниженный рейтинг, чем завышенный.

Что касается Ерошкина Александра, то не величина рейтинга сказалась на его результатах. Турнир просто для него не удался. С явно сильными он сыграл всего две партии, а четыре с равными, но более слабыми как по рейтингу КГС, так и УФГО. У Александра на КГС 1 кю, такой же как у Ковальского Виктора (4 кю). Другое дело, что Витя летом играл и на КГС (с перерывом на месяц) и на Одессе, которую он отыграл очень сильно. Поэтому у Ерошкина вполне может быть 4 кю, но он может проигрывать и 7-м. Что такое провалы в игре - я знаю на своем опыте, когда безнадежно проигрываешь тем кто на 2-3 камня слабее тебя...

Что касается дискуссии, абсолютно абстрактной, по поводу призов, то можно ее рассматривать как средство привлечения внимания общественности. Это свойство человеческой психологии. Всплеск эмоций, близко принятое к сердцу замечание, подключение к обсуждению зрителей и болельщиков - настоящий спорт. И чтобы не терять настроение из-за критики, пусть даже и несправедливой, нужно или не обращать на нее внимание или относиться к ней с большой долей иронии. Тем более, что обидеть никто никого не собирается, просто в процессе дискуссии хочешь не хочешь, а чье-то честолюбие да заденешь. На самом деле все знают, кто организует Го в Ровно, в Одессе, в Крыму и кто организовывал в Киеве. Так же явное большинство отдает должное Ровенской школе во главе с Шевчуком и Качановским, которые и по характеру дополняют друг друга.

А турнир действительно удался!
yuray76
Advanced Member
Контактна інформація:

Повідомлення yuray76 »

Перепрошую. Я лише просто висловив свою думку про те, що кинулося в очі. Більше не буду. Ні в якому разі нікого не хотів образити. Тим більше, що все, дійсно, відбувалося на досить високому, з точки зору організації турнірів, рівні.
Vovka

Повідомлення Vovka »

kandidat @ Sep 29 2009, 09:20 PM писав: Василий Скочко намного ошибся в рейтингах Кузнечикова и Зубарева. Из-за чего последний попал не в свою группу и вместо 4-х побед получил 4 поражения. На самом деле, у Владимира на КГС 12-13 кю, следовательно, в УФГО у него примерно 16. Он действительно быстро растет, начав играть всего лишь в июле. И я отметил то, что он способный к игре, по итогам Одессы Золотой. Но не может человек за три месяца и сорок игр на КГС набрать уровень в 800 очков.
по ощущению от игр не особо и ошибся и тем более не пойму при чем тут КГС, за последние полтора месяца сыграна всего 1 партия и та вчера :rolleyes:

просто к месту скажу что с Кузнечиковым мы играем примерно на равных, а дальше сами делайте выводы ;)
Відповісти