Юнацький чемпіонат України з Го (до 16 років) 2011

kandidat
Advanced Member

Re: Юнацький чемпіонат України з Го (до 16 років) 2011

Повідомлення kandidat »

З повагою до обох, Колос Віктор
Спасибо, Виктор, за толковое, подробное и умиротворяющее сообщение.
Скажите - Вы играете в Го. Если да, то какой Ваш ник на КГС?
Dmitriy
Президент УФГО
Розряд: 5d

Повідомлення Dmitriy »

Ywapro писав:Насправді, такі запитання виникають ПОСТІЙНО! Практично у кожному турнірі де існує суттєвий розрив між верхньою та послідуючими групами МакМагона. Ця система - справді - хороший вихід для проведення великих турнірів з мінімально можливою кількістю турів.
Недоліки є. Але для усіх хто у цьому сумнівається - раджу повірте - кращої не існує.

до Саші.
Уяви що турнір відбувається по круговій системі де кожен учасник грає з кожним нарівні. Ідеальний варіант. Тоді непорозумінь не виникатиме ні у кого. Зіграв - виграв - отримав бал. Недолік - мало б бути зіграно 19 партій. З яких ти гарантовано виграв би не менше 15. А сенс є? нема!
Якщо жеребкування проводити по принципу відсіювання (як у боксі) - після першого туру "вилітають" 10 чоловік, після другого - 5, і так далі - було б зіграно 5 турів, принаймні 10 чоловік зіграли б лише раз і були би дуже розчаровані таким турніром... можливо, наступного разу і не прийшли б... а може й турнір, як такий, не відбувся б взагалі, оскільки була б відсутня мотивація - навіщо йти, боротися щоб в першому-другому турі піти переможеним.
Інтелектуальні ігри - не є видовищними і на бокс не схожі...
Система МакМагон моделює якраз першу згадану мною (кругову) систему у якій ти перед першим туром вже нібито зіграв 19-6=13 турів. У якихось гравців ти виграв а якимсь (УВАГА!!!) - ти вже програв бо опинився на 4 місці (стартова позиція в таблиці). Чому так? бо ти вже маєш стартовий рейтинг і певне статистичне напрацювання за увесь час твоїх ігор. Згідно теорії ймовірності саме на цьому місці, в середньому, за ці 13 турів ти мав би опинитись. Результат ще дуже сильно наближений. Тому далі ти нібито "продовжуєш" свою турнірну гру, певним чином проходячи жеребкування - у першому турі нібито, граєш 14 гру з 19 по круговій системі. Ясне діло, ти при цьому маєш грати і з вищими за тебе гравцями і з набагато нижчими - бо з ними ти теж мав би грати...
Багатьох гравців ображає "пониження". Спокійніше стався до цього. На нинішньому турнірі, принаймні двоє учасників відчули себе більш значУщими зігравши з тобою - більш високого рангу гравцем! Вони вдячні тобі за досвід а ти маєш бути вдячним - за їхню увагу і визнання тебе сильнішим.
Японці неодмінно дякують за гру - виграну чи програну.
Не соромся і надалі задавати такі запитання - це означає що у тебе є позиція. Не все повинні вирішувати батьки або тренери.
З другого боку - повір - досвід і професіоналізм Володимира Олександровича як судді - надзвичайно високий. Найвищий. І я готовий посперечатися з будь-ким з цього приводу. Якість жеребкувань та проведення турнірів (жабка своє болото хвалить, проте...), явка на турніри і бажання приймати у них участь у нас, у Рівному, найвища і це беззаперечний факт.

До Володимира Олександровича
Розумію Ваше роздратування, практично після кожного турніру "відбиваючись" від таких запитань, проте не поділяю його, оскільки запитання задає учасник, який і справді у кілька разів молодший за Вас. Пора би і вибачитись. Уявіть яке хвилювання цей хлопець стримує задаючи своє запитання і те враження яке він отримав читаючи Вашу репліку. Ніхто не вимагав від Вас виправдовувань, ніхто Вас не принижував. Хоча тон яким ви даєте відповідь (4 рази вжили слово "публічно" і стільки ж "претензія", не давши відповіді по суті), навіть мене сколихнули.
На те й існує форум щоб відкрито задавати запитання в тому числі і такого роду. Нічого в цьому страшного нема. Не кожен може слідкувати за минулими, схожими, перепалками тому такі питання будуть і будуть виникати постійно - скільки існує сисема МакМагон :)

Щиро сподіваюся що у наших рейтингових таблицях буде значно більше "середнього класу" - гравців вище 10К. Лише тоді МакМагон-турніри не будуть такими передбачуваними і будуть більш інтригуючими.
З повагою до обох, Колос Віктор
+1 Приєднуюсь.
Розуміючи, що навантаження кожного проведеного турніру ще довго відчувається, давайте зробимо паузу для вгамування напруги.
Вважаю, що Володимир Олександрович відповість по суті на питання, не залежно від того хто його задав і в якій формі.
Korsak
Главный судья

Повідомлення Korsak »

Попытаюсь ответить за В.А.Качановского.
Ситуация перед последним туром:
Михалюк, Вертелецкий и Крушельницкий - по 6 очков
Ерошкин и Пилипчук - по 5 очков
Колос, Малко, Ваврик А., Заривняк - по 4 очка и дальше - меньше.
При этом первые трое уже переиграли между собой и вся тройка должна была идти на понижение.
Кроме этого и Михалюк и Вертелецкий уже сыграли и с Ерошкиным и с Пилипчуком.
Но Крушельницкий не играл ни с Ерошкиным, ни с Пилипчуком.
Т.е. однозначно Крушельницкий должен понижаться на кого-либо из тех кто имел по 5 очков, а оставшийся "пятиочковик" вместе с Михалюком и Вертелецким (все трое) понижаться на "четырехочковиков"
Жеребьевка начинается с выбора соперника для Крушельницкого (Ерошкин или Пилипчук)
По принятым в УФГО принципам "подниматься" может лишь игрок из нижней половины (по рейтингу) очковой группы.
Причем приоритет этого правила выше чем приоритет согласования "спусков" и "подъемов". Но ниже чем двойной "спуск" или "спуск/подъем" через очковую группу.
Поскольку рейтинг Пилипчука ниже чем рейтинг Ерошкина, то Крушельницкий должен "опускаться" именно на Пилипчука.
А Ерошкин вместе с Вертелецким и Михалюком должны, в свою очередь, опускаться еще ниже на игроков имеющих по 4 очка.
В группе "четырехочковиков" кто-то должен идти на "спуск", а остальные должны "разбирать" себе игроков с 5-ю и 6-ю очками.
Надеюсь я ответил на вопрос Александра Ерошкина.

С уважением, Владимир Корсак.

P.S. Перечитал сообщение и увидел неоднозначность в словосочетании "двойной спуск".
Здесь под двойным спуском понимается одновременный "спуск" двух игроков в одном туре, если имеется возможность составить все пары в пределах одной очковой группы, т.е. обойтись без "спусков"
А два подряд спуска одного игрока - "два спуска"

С уважением, Владимир Корсак
alider
Advanced Member

Повідомлення alider »

Небайдужий
Advanced Member
Розряд: 6k
Контактна інформація:

Повідомлення Небайдужий »

Турнірна таблиця в EGD: http://www.europeangodatabase.eu/EGD/To ... y=T111105D
Зміни європейських рейтингів за результатами чемпіонату: http://www.europeangodatabase.eu/EGD/To ... y=T111105D
Європейський рейтинг-лист українських гравців: http://www.europeangodatabase.eu/EGD/cr ... dgob=false
sasha
Advanced Member
Розряд: 3d

Повідомлення sasha »

Korsak писав:Надеюсь я ответил на вопрос Александра Ерошкина.
Дуже дякую за відповідь.
Наталья
Advanced Member

Повідомлення Наталья »

Большое спасибо за турнир. Несмотря на напряжение, дети восприняли поездку на турнир как праздник, а это главное, когда развитие приносит радость))) Спасибо за прекрасную организацию и теплый прием. ... а с приездом журналистов дети вообще себя почувствовали звездами))) Спасибо.
Небайдужий
Advanced Member
Розряд: 6k
Контактна інформація:

Повідомлення Небайдужий »

Опубліковано наш прес-реліз на сайті Спорткомітету України:
http://scu.org.ua/news/novyny-go/vladys ... -z-go.html
Vassko
Тренер
Розряд: 4d
Контактна інформація:

Повідомлення Vassko »

Небайдужий писав:to lulovi: Суддя прийняв рішення - його треба виконувати і потім не піддавати сумнівам. Якщо ж є бажання висловити своє невдоволення - подавайте апеляцію.
Ну, тут как бы не совсем согласен. Судьи тоже люди и могут ошибаться. Приведу один пример. Ситуация на Кубке Украины перед последним туром: Д.Яценко- 4 победы, у Ю.Михайлюка, Б.Жураковского, В.Скочко по три.Поскольку я уже со всеми переиграл, то очевидно, что я иду на понижение, Дима играет Богданом или Юрчиком, а оставшийся также идет на понижение. Судья принял решение свести лидера(Яценко) с Жураковским( хоть он и выше по рейтингу, чем Юрчик). Т.е. свести двух сильных. В следствии этого, более слабый может проскочить на высокое место. Уже после начала тура это заметил Василий Михайлюк. Я с ним согласился. Наученый опытом 1-й лиги( всегда надо обращаться только к гл.судье!), звоню Корсаку. И получаю замечательный ответ: жеребьёвка , которую объявляет судья- правильная. А вот то, что она не совпадает с системой Корсака( что Корсак и подтвердил позже)- это уже другой вопрос. Подытожу: а)решение судьи выполнять нужно, б) поддавать его сомнениям тоже. Замечу также, что на данный момент, считаю В.Качановского вторым по опыту в судействе УФго(после Корсака, конечно). Я тут и сам судил недавно Киев до 16-ти и свел повторно двух игроков друг с другом( правда внизу таблицы- на призовые места они не влияли). А это -грубейшая ошибка.Ошибаються могут все. Главное правильные выводы делать потом.
Небайдужий писав:to lulovi:
Заставляючи мене писати пояснення тут, ти ставиш мій авторитет головного судді в цьому змаганні в принизливе положення - положення виправдовувача (тобто, апріорі - винуватця). Варто розуміти глибинний зміст своїх дій, перш ніж задавати такі запитання публічно.
Володя, я думаю, что никто не хотел поставить твой судейский авторитет под сомнения- просто хотели понять почему так. В принципе, Корсак хорошо объяснил. Ну и Колос Віктор хорошо написал- присоединяюсь.
AlterEgo
Advanced Member
Контактна інформація:

Повідомлення AlterEgo »

Я тут и сам судил недавно Киев до 16-ти и свел повторно двух игроков друг с другом( правда внизу таблицы- на призовые места они не влияли). А это -грубейшая ошибка.Ошибаються могут все. Главное правильные выводы делать потом.
Я обратил на это внимание, когда перенабирал турнирную таблицу в программе Герлаха (чтобы нормальный отчёт получить) - программа ругнулась. Отсюда мораль: надо пользоваться программой.
Відповісти