Не спішіть з висновками.AlterEgo писав:Дефект устранён, IV тур совпадает...
Давайте переглянемо жеребкування на четвертий тур.
Розберемо зверху донизу:
До гравця №8 жеребкування пройшло без проблем. Далі ідуть:
9 Ваврик Данило 624 (5)
10 Бережняк Назар 572 (4)
11 Шпіганович Владислав 341 (4)
12 Драганчук Артем 301 (4)
Тут теж немає проблем:
Класично Ваврик повинен був би понижуватись на Шпігановича, але вони уже грали один з одним в попередньому турі. На підвищення бажано щоб ішов хтось з середини або нижче середини чотирьох-очкової групи. Тому можна пустити на підвищення не Шпігановича, а Драганчука. Тоді логічно складаються такі пари: Ваврик-Драганчук та Бережняк-Шпіганович. Так що, до 12 учасника жеребкування складається досить логічно, без особливих проблем. Залишається 8 гравців. Тут просто неможливо, щоб кожен з кожним переграв, і обов’язково можна знайти варіанти створення пар.
Далі ідуть:
13 Панас Арсен 287 (2)
14 Горбань Олександра 282 (2)
15 Кубишкін Герман 141 (2)
16 Чайка Євген 105 (2)
17 Пелех Віталій 104 (2)
18 Ухов Матвій 198 (1)
19 Ковальчук Андрій 183 (1)
20 Мосійчук Андрій 100 (0).
Оскільки нижні троє уже зіграли один з одним, то їх потрібно об’єднати з двох-очковою групою.
Напрошується стандартний варіант – верхня четвірка проти нижньої:
Панас-Пелех
Горбань-Ухов
Кубишкін-Ковальчук
Чайка-Мосійчук.
Але Кубишкін уже грав з Ковальчуком. Тоді пробуємо поміняти місцями суперників в крайніх двох парах. Але і тут не виходить. Кубишкін уже грав з Мосійчуком. Тоді розбиваємо попередню пару Горбань-Ухов і пробуємо тепер створити пари з цих шести гравців. Спробуємо обійтись заміною суперників у Горбань і Кубишкіна. Маємо пари: Горбань-Ковальчук та Кубишкін-Ухов. Ці пари між собою ще не грали. Таким чином, у нас повинно вийти жеребкування:
Панас-Пелех
Горбань-Ковальчук
Кубишкін-Ухов
Чайка-Мосійчук
Реальне жеребкування відрізнялось від розглянутого вище, так як жеребкування для нижніх восьми гравців я проводив автоматично за допомогою програми МакМагон із-за дефіциту часу. Учасники нижньої частини таблиці на той момент уже «вщент розносили школу» із-за довгого очікування наступного туру, і бажано було якнайшвидше зробити жеребкування і посадити їх грати та направити їх енергію в творче розумове русло.

Насправді, для нижньої частини таблиці не настільки важливо абсолютне дотримання принципів жеребкування, але якщо ми матимемо змогу проводити автоматичне жеребкування з чітким дотриманням наших правил жеребкування, то це буде звісно ж краще. Так що, у Вашій програмі потрібно налаштувати так, щоб автоматичне жеребкування здійснювалось по-нашому, а не так, як дає програма МакМагон.
Трохи пізніше розберусь з жеребкуванням п'ятого туру і постараюсь розгорнуто описати його тут. Тоді й розберемось що там так, а що не так в жеребкуванні. При ручному жеребкуванні варто враховувати і фактор впливу судді як людини, що може припуститись якоїсь механічної помилки (він же не програма, а людина). Якщо раптом я на практиці застосовую правила жеребкування Корсака не зовсім так, як це практикує Володимир Федорович, то я так думаю, що він тут підправить мене і це буде для мене досвідом на майбутнє та послужить покращенню Вашої програми. Так чи інакше, і програму треба налаштувати на ідеальні варіанти, і суддів треба навчити як вручну реалізувати ці ідеальні варіанти, щоб вони не покладатись лише на програму, так як можуть виникати різні несподіванки в житті, коли застосувати програму буде неможливо з якихось причин (завис комп, вороги поцупили ноут судді