December писав:Считаю, что турнир прошел хорошо и надеюсь, что следующий будет еще лучше, т.к. стремиться есть куда и к чему (лекции, вода/чай/кофе/печенюжки, "брендированные" награды и прочее).
Позитивні відгуки про турнір - це, звичайно ж добре. Приємно, що турнір сподобався людям.
Але я змушений написати трошки здорової критики.
Нагадую, що це мав бути
ЧЕМПІОНАТ КИЄВА, а не клубний турнір вихідного дня, чи турнір дружніх зустрічей. Тому мені досить дивно читати, коли думають не над тим як підняти спортивну сторону цього турніру, а про усілякі "вода, чай, печенюжки". Для спорту це лише "зовнішня мішура". ЧЕМПІОНАТ - це, перш за все, спортивна подія. Тут важливий саме спортивний підхід, участь кожного спортсмена у кожному турі, досягнуті спортивні розряди...
А ось зі спортивної точки зору цей турнір просто провальний. Повірте, чиновники в спортивних відомствах різних рівнів бачать багато протоколів змагань і судять про вид спорту саме по них. Мабуть ні в одному виді спорту немає такої кількості пропущених турів, як в цьому турнірі. Більше того, в турнірі навіть є "мертві душі" - люди, які в турнірі не зіграли ні одної партії (більшість турів пропустили, а на єдиний тур, на який прийшли, не з'явився суперник, або сам такий гравець не прийшов).
Korsak писав:Результаты турнира
Pl. Name Str Cl. MMS 1 2 3 4 5 Pt SOS SODOS SOSOS
....
26 Самохин, Алексей 13k Кие 9 -- -- -- 21-! -- 0 39 0 179Ѕ
.....
38 Дубовенко, Юлия 20k Кие 3Ѕ -- -- -- free 42+! 2 4Ѕ 4Ѕ 20Ѕ
...
Є підозри, що звіт і протокол за проведений ЧЕМПІОНАТ КИЄВА навіть не оформляли і не подавали в Київський міський спорт-комітет. Про який же розвиток виду спорту Го в Києві можна після цього говорити?
Буду радий, якщо я не правий і всі документи оформлено та подано до відповідної інстанції, то тоді, будь-ласка, вибачте мене.
Цікаво, а хоч хтось в Києві буде займатись оформленням спортивних розрядів? Ось Володя Кокозей ще раз виконав норматив кандидата в майстри спорту. Чи буде на цей раз оформлено цей розряд, чи, як і минулого разу, ця нагода буде упущена?
І ще. В протоколах змагань для спортивних чиновників потрібно вказувати не кю-дан, а саме спортивні розряди. І про рівень змагань чиновники роблять висновок саме по кількості спортсменів-розрядників, які приймали там участь, а не просто по загальній кількості учасників. На жаль, наші протоколи змагань виглядають дуже непривабливо зі спортивної точки зору. Потрібно регулярно проводити роботу по присвоєнню спортивних розрядів. А у нас замість цього про "печенюжки" думають.
Цікаво, а хоча би в Європейську базу даних організатори думають відправляти турнір, чи ні? Мені до цього часу ніхто з причетних до організації чемпіонату не надіслав файлу турніру для розміщення в Євробазі. Якби мені надіслали хоча б турнірну таблицю у форматі як для Євробази, то уже транслітерацію та все інше, що потрібно для оформлення турніру, я зробив би сам. А так - я просто чекаю. Така ж історія і з багатьма іншими київськими змаганнями за попередні роки. Багато з них так і не потрапили до Європейської бази даних. Видно нікому з організаторів і учасників це не потрібно. А жаль...
Знаю, що критика завжди неприємна. Тому прошу вибачення, що додав трошки негативу по відношенню до вашого змагання. Але розвивати вид спорту без спортивного підходу неможливо. При цьому я не маю жодних заперечень з приводу турнірів дружніх зустрічей, на яких люди можуть зіграти в будь-якій кількості турів та просто отримати насолоду від гри. Варто лише зауважити, що розвага - це одне, а спорт - це трошки інше. Відчувається, що в Києві явно не вистачає простих турнірів вихідного дня. Може Київська федерація почне працювати і в цьому напрямку?
Ще раз вибачаюсь за свою критику, але без неї не обійтись.
Всім доброго настрою і веселих свят!

Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям