Дякую всім за підтримку і привітання!
Трошки розповім про кожну свою партію на турнірі.
1) Польща
Початок партії. Необережно граю у сфері впливу суперника. Мої камені розрізають на 2 групи. Одна із груп має померти. Ускладнюю ситуацію, суперник помиляється. Мертва група якимось чином будує 2 ока. Все одно погано. Уже кінець партії, намагаюся якомога краще зіграти йосе. В йосе суперник помиляється декілька разів, ситуація стає близькою. Останнє ко. У мене рівно на 1 ко-удар більше. Виграю останнє ко. Перемога в пів очка
2) Тайвань
На початку граю не дуже добре, суперник виривається вперед. Вторгаюсь в чужу сферу впливу, відчайдушний хід. Будую ко за свою групу що вторгнулася і чужу групу. На ко вирівнюю ситуацію, хоча у суперника дуже міцно. В йосе вдається вийти вперед. В один із моментів стою перед вибором: атакувати слабку групу суперника чи зіграти хід, що приносить надійні очки. Бачу що у мене більше і просто беру очки. Суперник будує слабкою групою багато очок в центрі. Програю 7.5 очок
3) Нова Зеландія
Суперник явно слабший, з самого початку і до кінця моя позиція краща.
4) Гонконг
Приблизно рівний початок. В середині партії, перед початком йосе, прорахувався - атакував групу суперника і дозволив йому забрати камені, якими я планував атакувати його. В йосе граю непогано, суперник декілька разів помиляється. Виграю 5.5 очок
5) Франція
В йосе ми увійшли приблизно на рівних, або в мене трохи гірше. В йосе суперник декілька разів помиляється і я виграю на 6.5 очок - комі.
6) Фінляндія
Суперник грає трохи дивно, дає більше очок. Перед йосе у мене значно більше очок і міцна позиція. Суперник намагається атакувати мою групу. Замість того, щоб просто вижити - роблю помилку і даю шанс. Суперник не користується шансом і група живе. Суперник здається
7) Сербія
На початку граю погано, не в дусі позиції. І я і суперник багато помиляємося, але в йосе я увійшов з невеликою перевагою. Перемога 4.5 очка
8) Корея
Суперник грає дуже обережно. Якимось чином в середині партії у мене краще. Необережно захищаю свою територію, і суперник виживає всередині. Ще трохи пограв і здався. Після партії подивились найбільш цікаві моменти. Суперник на порядок сильніше за мене.
Деякі партії, результати турніру та фотографії від організаторів можна знайти на сайті турніру:
http://www.nihonkiin.or.jp/amakisen/wor ... index.html
Майже у кожній партії були якісь пригоди. В цілому оцінюю свою гру як непогану, але, звісно, ще рости і рости.
Так і не зіграв з Китаєм, Японією, Канадою і Росією. Але по коефіцієнту обійшов Іллю. Напевно, це свідчить про те, що середній рівень моїх суперників також був непоганим, але звісно мені просто пощастило.
Фотографії, якщо їх назбирається достатньо, викладу пізніше.