Відкритий чемпіонат Рівненської області 2013
-
- Advanced Member
- Контактна інформація:
Re: Відкритий чемпіонат Рівненської області 2013
Это всё здорово и интересно, однако это просто разговоры. По-хорошему, нужно писать запрос в президиум, пусть рассмотрит и решит.
-
- Advanced Member
Так форум он и есть для разговоров, а власть имущие просеивая информацию в нем должны брать на вооружение то что стоит, а что не стоит не брать 
Хорошо бы еще знать кто теперь президиум, а то конференция прошла, а информации ноль.
Извиняюсь за оффтопик.

Хорошо бы еще знать кто теперь президиум, а то конференция прошла, а информации ноль.
Извиняюсь за оффтопик.
- Небайдужий
- Advanced Member
- Розряд: 6k
- Контактна інформація:
Прошу модератора перенести цю розмову в окрему тему форуму.
Тепер за тематикою піднятих запитань.
З приводу того, що нормативи ЄСКУ потрібно дещо змінити, уже велись розмови тут на форумі і це питання піднімалось перед чиновниками з Міністерства. Але всі наші клопотання до цього часу "відфутболювались" під різними приводами. Плануємо найближчим часом поновити подачу клопотань про зміну нормативів ЄСКУ з Го.
А тепер у мене запитання до шановних панів Андрія Вдовіна та Володимира Кокозея:
1) Пане Андрій, скажіть, будь-ласка, чи оформили Ви у свій час третій, а пізніше і другий, спортивні розряди? Здогадуюсь, що ні. А чому? Виходить, що Ви навіть існуючі нормативи не використовуєте. В таблиці Кубку України, яку подавали в Міністерство, Ви фігуруєте без розряду. То про що ж тоді говорити?
2) Пане Володимир, скажіть, будь-ласка, Ви оформили розряд кандидати в майстри спорту, про виконання нормативів якого я писав тут на форумі раніше? Ні? Мабуть, що ні...
Виходить, що Ви не скористались цією можливістю. Те ж саме було і коли Ви виконували нормативи й попередніх спортивних розрядів. То чому ж Ви тепер розмахуєте перед усіма своїм рейтингом? До речі, одного лише рейтингу мало, треба ще й виконати інші вимоги ЄСКУ, зайняти відповідні місця у змаганнях відповідного рівня. Ви самі ігноруєте навіть те, що уже у Вас в руках є. То при такому відношенні які б нормативи не прийняли б, все одно спортсменів розрядників у нас буде "курям на сміх", як, на жаль, і є у нас зараз. У протоколі Кубку України вельмишановний пан Володимир фігурує як спортсмен без будь-яких розрядів. А хіба ж це нормально?
Розвиток виду спорту дійсно контролюється за кількістю спортсменів розрядників, як одним із показників, за яким можна порівняти різні види спорту. А наші спортсмени просто ігнорують виконані нормативи і не добиваються оформлення відповідних спортивних розрядів. Галас піднімають лише тоді, коли доходять до рейтингу, відповідному майстру спорту. І то, навіть після цього, я так думаю, не готові навіть пальцем поворухнути, щоб оформити собі ці розряди і звання. Все чекають, що хтось для них це зробить. А зробити для вас це можуть лише ваші тренери. Але ж більшість не визнають тренерів і заявляють, що займаються самостійно. Ну, тоді й розряди оформляйте самостійно. Але ж оформляйте, а не ігноруйте.
Та як можна говорити про присвоєння спортивних розрядів і звань, якщо в багатьох областях, де проводились чемпіонати областей з Го, скоріш за все, навіть не подавали звіту і протоколу до відповідних спорткомітетів. Ніхто навіть не задумується над тим, щоб установити хоч якісь відносини з відповідними спорткомітетами, подавати туди плани змагань, проводити ці змагання, подавати за ними відповідні звіти. Всі вважають, що достатньо "по-дворовому" зібратись, пограти і розбігтись, не попіклувавшись ні про звіти, ні про відсилання турніру в європейську базу. А Євробаза, це джерело офіційних європейських рейтингів, опираючись на які можна доказати в тому чи іншому спорткомітеті, що людина дійсно виконала рейтингові нормативи (Справа в тому, що український рейтинг можуть поставити під сумнів). Уже через це проходили.
От і виходить, що всі чогось хочуть, але при цьому самі нічого не хочуть зробити, навіть використати уже здобуті досягнення. Навіщо тоді потрібен той класифікатор? Тільки для того, щоб кільком особам оформити майстра спорту і все? А за вид спорту слабо по-вболівати, щоб у нас в активі було більше спортсменів розрядників? То може тоді свій власний егоїзм відкинете, та почнете оформляти досягнуті розряди?
Вибачте за трошки різкуватий тон.
Тепер за тематикою піднятих запитань.
З приводу того, що нормативи ЄСКУ потрібно дещо змінити, уже велись розмови тут на форумі і це питання піднімалось перед чиновниками з Міністерства. Але всі наші клопотання до цього часу "відфутболювались" під різними приводами. Плануємо найближчим часом поновити подачу клопотань про зміну нормативів ЄСКУ з Го.
А тепер у мене запитання до шановних панів Андрія Вдовіна та Володимира Кокозея:
1) Пане Андрій, скажіть, будь-ласка, чи оформили Ви у свій час третій, а пізніше і другий, спортивні розряди? Здогадуюсь, що ні. А чому? Виходить, що Ви навіть існуючі нормативи не використовуєте. В таблиці Кубку України, яку подавали в Міністерство, Ви фігуруєте без розряду. То про що ж тоді говорити?
2) Пане Володимир, скажіть, будь-ласка, Ви оформили розряд кандидати в майстри спорту, про виконання нормативів якого я писав тут на форумі раніше? Ні? Мабуть, що ні...

Розвиток виду спорту дійсно контролюється за кількістю спортсменів розрядників, як одним із показників, за яким можна порівняти різні види спорту. А наші спортсмени просто ігнорують виконані нормативи і не добиваються оформлення відповідних спортивних розрядів. Галас піднімають лише тоді, коли доходять до рейтингу, відповідному майстру спорту. І то, навіть після цього, я так думаю, не готові навіть пальцем поворухнути, щоб оформити собі ці розряди і звання. Все чекають, що хтось для них це зробить. А зробити для вас це можуть лише ваші тренери. Але ж більшість не визнають тренерів і заявляють, що займаються самостійно. Ну, тоді й розряди оформляйте самостійно. Але ж оформляйте, а не ігноруйте.
Та як можна говорити про присвоєння спортивних розрядів і звань, якщо в багатьох областях, де проводились чемпіонати областей з Го, скоріш за все, навіть не подавали звіту і протоколу до відповідних спорткомітетів. Ніхто навіть не задумується над тим, щоб установити хоч якісь відносини з відповідними спорткомітетами, подавати туди плани змагань, проводити ці змагання, подавати за ними відповідні звіти. Всі вважають, що достатньо "по-дворовому" зібратись, пограти і розбігтись, не попіклувавшись ні про звіти, ні про відсилання турніру в європейську базу. А Євробаза, це джерело офіційних європейських рейтингів, опираючись на які можна доказати в тому чи іншому спорткомітеті, що людина дійсно виконала рейтингові нормативи (Справа в тому, що український рейтинг можуть поставити під сумнів). Уже через це проходили.
От і виходить, що всі чогось хочуть, але при цьому самі нічого не хочуть зробити, навіть використати уже здобуті досягнення. Навіщо тоді потрібен той класифікатор? Тільки для того, щоб кільком особам оформити майстра спорту і все? А за вид спорту слабо по-вболівати, щоб у нас в активі було більше спортсменів розрядників? То може тоді свій власний егоїзм відкинете, та почнете оформляти досягнуті розряди?
Вибачте за трошки різкуватий тон.

Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Омар Хайям
-
- Тренер
- Розряд: 4d
- Контактна інформація:
Я вам больше скажу- обыгрывая( и не уступая им по рейтингу) гросмейстеров России я мог претендовать только на кмс в Украине. Правда это было лет 8 назад. За это время нормы в Украине только ужесточились.
- Небайдужий
- Advanced Member
- Контактна інформація:
Брехня.Vassko писав:Я вам больше скажу- обыгрывая( и не уступая им по рейтингу) гросмейстеров России я мог претендовать только на кмс в Украине. Правда это было лет 8 назад. За это время нормы в Украине только ужесточились.
Нормативи з Го за останні 8 років ніяк не змінювались.
А тепер запитання на засипку. А чому Ви, пане Василь, не оформили кандидата в майстри спорту? Вам не цікаво підтримувати наш вид спорту? Ви не хочете, щоб в звітах в Міністерство та в протоколах біля Вашого прізвища був відмічений хоч якийсь спортивний розряд, а не пусте місце?
Повірте, сидять в Міністерстві чиновники і дивляться, наприклад, папки зі звітами і протоколами змагань різних видів спорту. От беруть, наприклад, папку будь-якого виду спорту. Там, як правило, усі спортсмени мають спортивні розряди. Тепер для порівняння відкривають папку з Го. А там в кожній таблиці лише кілька спортсменів мають спортивні розряди. І не лише тому, що нормативи завищені, а переважно тому, що всі говорять про спортивні розряди лише тоді, коли доходять до КМС або до МСУ, а до цього навіть пальцем не поворухнуть, щоб оформити навіть ті розряди, які досягли згідно діючого класифікатора. І як ви думаєте, яке враження буде про наш вид спорту? Чи захочуть під такий вид спорту виділяти якісь суттєві кошти? Скажуть, чи просто подумають: "а то якийсь зовсім відсталий вид спорту, на нього не варто навіть увагу звертати".
З тим, що треба змінити нормативи я навіть не спорю, так як сам скільки разів просив про це чиновників з Міністерства. Але ж і те, що маємо, не використовуємо...
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Омар Хайям
- liver
- Advanced Member
- Розряд: 1d
Стосовно розрядів. Зараз розряди можуть бути надані тільки на чемпіонатах обласного та районого рівнів.
Наприклад, єдина нагода завоювати розряди в одеситів - це участь у чемпіонаті області. Але навіть чемпіону Одеської області не вистачило пунктів рейтингу, щоб присвоїти йому 3 розряд. Це абсурдно!
Але не все так погано. У 2012 році Президією УФГО(лег.) було розроблено нову систему класифікації з го. Вона подана до міністерства згідно з усіма вимогами у жовтні 2012 року.
З 2013 року повинна діяти нова система по всіх видах спорту. Але вона не прийнята досі. Але це питання до чиновників Міністерства. Зараз по всіх без винятків видів спорту невизначена ситуація з нормативами - нові подані на затвердження до Міністерства, але діють старі. Результати турнірів, по яким можливо оформити звання та розряди по новим нормативам діють на протязі двох років. Таким чином, як тільки нова класифікація буде прийнята, то можна буде подавати у спорткомітети документи на затвердження по турнірах за останні 2 роки, починаючи з 1 січня 2013 року.
Наприклад, єдина нагода завоювати розряди в одеситів - це участь у чемпіонаті області. Але навіть чемпіону Одеської області не вистачило пунктів рейтингу, щоб присвоїти йому 3 розряд. Це абсурдно!
Але не все так погано. У 2012 році Президією УФГО(лег.) було розроблено нову систему класифікації з го. Вона подана до міністерства згідно з усіма вимогами у жовтні 2012 року.
З 2013 року повинна діяти нова система по всіх видах спорту. Але вона не прийнята досі. Але це питання до чиновників Міністерства. Зараз по всіх без винятків видів спорту невизначена ситуація з нормативами - нові подані на затвердження до Міністерства, але діють старі. Результати турнірів, по яким можливо оформити звання та розряди по новим нормативам діють на протязі двох років. Таким чином, як тільки нова класифікація буде прийнята, то можна буде подавати у спорткомітети документи на затвердження по турнірах за останні 2 роки, починаючи з 1 січня 2013 року.
- Небайдужий
- Advanced Member
- Контактна інформація:
Взагалі-то мені в Міністерстві не так говорили. Там казали, що на оформлення розряду або звання дається лише два місяці після відповідного змагання. Інша справа, що дія самого розряду розповсюджується на два роки. А через два роки треба знову підтверджувати.liver писав:Результати турнірів, по яким можливо оформити звання та розряди по новим нормативам діють на протязі двох років. Таким чином, як тільки нова класифікація буде прийнята, то можна буде подавати у спорткомітети документи на затвердження по турнірах за останні 2 роки, починаючи з 1 січня 2013 року.
Омар Хайям
Омар Хайям
-
- Тренер
- Розряд: 4d
- Контактна інформація:
Хорошо. Давайте считать, что я наврал. Я писал приблизительно. Возможно это было и 10 или 12-13 лет назад. В любом случае это было или на ЛЖ росийских(1999-2003) или на Чемп Европе в Питере(2003) или на командном+панданет( Питер,2005). Взял последний за точку отсчёта. Виной всему моя плохая память. В общем, Вы меня уличили во лжи.Небайдужий писав:Брехня.Vassko писав:Я вам больше скажу- обыгрывая( и не уступая им по рейтингу) гросмейстеров России я мог претендовать только на кмс в Украине. Правда это было лет 8 назад. За это время нормы в Украине только ужесточились.
Нормативи з Го за останні 8 років ніяк не змінювались.
А тепер запитання на засипку. А чому Ви, пане Василь, не оформили кандидата в майстри спорту? Вам не цікаво підтримувати наш вид спорту? Ви не хочете, щоб в звітах в Міністерство та в протоколах біля Вашого прізвища був відмічений хоч якийсь спортивний розряд, а не пусте місце?
...

Отвечаю на засыпку. Засыпали

Имхо, пока плюшек для тренеров не будет за оформление разрядов, им не интересно будет их офорлять. А зачем тратить кучу сил и времени? Чтоб потом сказать: я натренировал 10 третьих разрядов, 5 вторых, и одного первого? А смысл?
- unnamed
- Advanced Member
- Розряд: 14k
Ну типа подразумевается что это улучшает отношение государства к виду спорта в целом, но у нас государство такое, то с ним все наоборот стараются по возможности как можно меньше связываться, поэтому даже не знаю есть ли в этом смысл.Vassko писав: Имхо, пока плюшек для тренеров не будет за оформление разрядов, им не интересно будет их офорлять. А зачем тратить кучу сил и времени? Чтоб потом сказать: я натренировал 10 третьих разрядов, 5 вторых, и одного первого? А смысл?
- Небайдужий
- Advanced Member
- Контактна інформація:
Так, то воно так, тільки трошки не так.unnamed писав: Ну типа подразумевается что это улучшает отношение государства к виду спорта в целом, но у нас государство такое, то с ним все наоборот стараются по возможности как можно меньше связываться, поэтому даже не знаю есть ли в этом смысл.
Якщо навіть знайдеться спонсор, то він буде "встречать по одежке", тобто нас він спочатку буде оцінювати саме за тим, як ми виглядаємо в очах держави, скільки маємо спортсменів розрядників. Спонсорам теж не хочеться вкладати гроші в "тёмную лошадку", яка ще невідомо чи дасть йому той імідж, який йому потрібен в обмін на його фінансові витрати. Ну, а якщо ми самі нічого не робимо для того, щоб хоч якось покращити свій "товарний вигляд", то хто ж тоді захоче нас спонсорувати? Причому цей "товарний вигляд" залежить не лише від функціонерів, а навіть в більшій мірі від самих гравців. А вони то якраз і не піклуються про оформлення спортивних розрядів, як головний елемент "товарного вигляду" виду спорту. То як же ж тоді розвивати його, наш улюблений вид спорту, якщо ніхто не хоче хоча б розряди оформити? Все чекають за це якоїсь "манни небесної". А не подумали ви, що ця "манна небесна" може "впасти" на нас лише в тому випадку, якщо ми будемо привабливими для того, хто має ту "манну небесну"?
Омар Хайям
Омар Хайям