Я теж був вражений цією новиною і довго думав як на це зреагувати.
По правді кажучи, я вважаю, що нечесно зараховувати поразку за виграну партію, навіть якщо гравці переплутали колір. Крім того, мені ще не подобається в правилах чемпіонату, що чемпіону попереднього сезону дозволяють вводити в наступному сезоні дві команди (тепер там RusiaA i RusiaB). Більше того, склад цих команд об'єднаний і вони можуть виставляти в будь-яку гру будь-кого з подвійної команди, лиш би один і той же гравець не грав в одному й тому ж матчі за різні команди. Такі правила я вважаю нечесними. А ще мені не подобається, що росіяни хочуть не цікавого турніру, а перемог будь-якою ціною. Це ж, я так розумію, вони підняли "кіпіш", що у нашого Валерія і Кайміна переплутаний колір гри. І, не зважаючи на те, що в правилах записано, що після 7-го ходу гра з неправильними кольорами вважається легітимною, Валерію зарахували поразку. Якщо організатори вважають за можливе приймати такі рішення, то чи варто нам мати справу з такими організаторами? Якось так навіть і не хочеться вступати з ними в перепалки і з піною біля рота доказувати якісь свої права.
А ще мені не сподобалось, що росіяни навіть не опублікували завчасно ніки своїх гравців, щоб не дай бог їхні суперники не проаналізували ігри їхніх гравців і не підготувались до специфіки гри з ними. Ну просто смішно...
І все це складається в таку негативну ауру навколо чемпіонату, що навіть назріває думка відмовитись від подальшої участі в ньому.
Насправді цей чемпіонат не несе нічого суттєвого в собі: ні великих призових, ні перспектив поїхати десь вище, ні очного фіналу, на який би компенсувались би витрати на проїзд і проживання, як в дорослому чемпіонаті - НІЧОГО ПРИВАБЛИВОГО. То може й справді в знак протесту відмовитись від подальшої участі в такому несправедливому дійстві? Що скажете, колеги?...
Сьогодні на заняттях поспілкуюсь з цього приводу з нашими юними спортсменами. Якщо вони підтримають мою думку, то будемо виходити з чемпіонату. І справа не у тому одному виграші-програші, а в усьому комплексі описаних вище негативних моментів. А пограти в Інтернеті можна хоч кожен день і отримати від цього не негативний осад в душі, а позитив від набутого досвіду гри.
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям