Турнір був для мене надзвичайно цікавим досвідом. Думаю, мені багато в чому пощастило, і збіг обставин привів до того, що навесні доведеться їхати знову в Японію - на продовження турніру Sankei Cup. У першому турі 16 відібраних професійних гравців будуть грати проти 16 аматорів, білими без комі.
Система проста - на виліт. Сподіваюся, що не буде багато турів під ряд, бо це втомлює.
Декілька коментарів по кожній із партій:
1. Hasimoto Shozo 7p. У першій партії особливих проблем не було, очевидно суперник давно вже не грав - помер на самому початку партії, потім так і не загострив гру, хоча догравав я не найкращим чином.
2. Inoue Naoki 3p. У другій партії початок партії був невдалим за мене - віддав надто багато очок. Але потім суперник необережно захищав свою слабку групу, і вдалося загострити ситуацію. Таке відчуття, ніби суперник добре грає на територію, але у боротьбі допускає помилки.
3. Sonoda Yuichi 9p. У третій партії на початку, думаю, мені вдалося добре відіграти. Але помилок було багато, при чому з обох сторін, і десь до середини партії чорним вдалося вирівняти позицію. Але потім суперник не найкращим чином захищав слабку групу і прорахувався, вважаючи що може поставити мою групу на ко, а вона жила безумовно. В результаті я отримав велику перевагу. Далі я грав дуже необережно і дозволив супернику наблизитись, у результаті - перемога всього 0.5 очка.
Допускаю, що суперники з 2 і 3 партії могли мене недооцінити, а також суперник з 3-ї партії грав 2 партії в той день, а я - лише 1 (йому 64 роки, якщо не помиляюся). Отакий от вийшов збіг обставин.
В дружньому матчі справи не йшли з самого початку. Вийшло дуже погано з самого початку, і відігратися я так і не зумів, хоча суперник давав чимало шансів.
З приводу туристичної складової:
Їздили в Кіото на 1 день (можна побачити на фото). У місті просто надзвичайна кількість древніх храмів, вдалося відвідати лише 3 місця.
В Осаці бачили лише замок Осаки (теж є на фото).
Коли спитав у мешканців Осаки що у них можна подивитись, вони навіть не знали що сказати. Сказали, що є замок Осаки, а основна спеціалізація Осаки - японська їжа