Пане Юрій, за створенням навчальної програми з Го немає ніяких тіньових схем чи оборудок. Не видумуйте собі дурниць.
Про необхідність офіційних навчальних програм нам повідомили в минулому навчальному році. Раніше заняття можна було проводити за місцевими навчальними програмами. А тепер заставляють переходити на програми, затверджені у відповідних Міністерствах. З цією проблемою зіштовхнулись на тільки ми в Рівному, а й, наприклад, київські тренери. Саме тому, я так думаю, Дмитро Яценко і поставив Вам умову створення такої програми.
В принципі, кожен тренер має право написати свою авторську навчальну програму і подати її на затвердження в Міністерство. Потім, за цією затвердженою програмою можуть проводити заняття і інші тренери.
В нашому випадку я спочатку створював програму для виходу на легітимний режим занять з Го в Школі інтелектуальних ігор Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Нам потрібна була програма, затверджена в Міносвіти. На створення цієї програми я потратив декілька місяців напруженої праці. Я враховував в ній не тільки свій особистий досвід, а й досвід тренерів з Росії, користуючись доступною інформацією про їхні напрацювання в цій сфері, та досвід створення навчальних програм з інших видів спорту, беручи їх окремі підходи, стереотипи і стандарти. Так що, по ідеї, створена програма повинна відповідати вимогам навчальних програм не тільки в сфері освіти, а й у спорті, тобто в ДЮСШ. Але повторююсь, програма була створена для затвердження в Міносвіти.
Лише після того, як Дмитро Яценко повідомив мені, що в Києві можуть виникнути серйозні проблеми у тренерів ДЮСШ у зв'язку з відсутністю навчальної програми, затвердженої в Мінмолодьспорту, я надіслав йому свій варіант програми. Це був вимушений крок, так як пан Дмитро повідомив мені, що Ви так і не надали йому ніякої програми, а навчальний рік уже близько і потрібно щось робити по створенню і затвердженню такої програми.
Зверніть увагу, що я просто, без будь-яких додаткових умов, поділився своєю інтелектуальною власністю, плодами багатомісячної праці, так як розумію, що у колег з Києва назрівають великі проблеми і знаю, що у нині працюючих тренерів в ДЮСШ Київського палацу дітей та юнацтва поки що немає достатнього досвіду для створення такої програми. А Ви почали ставити Яценку якісь умови і вимагати від нього якихось гарантій. Підозрюю, що саме цим продиктоване його агресивне негативне відношення до Вас.
На кожному кроці Ви все якусь вигоду собі вишукуєте та випрошуєте.
Саме тому по відношенню до Вас і складається таке негативне відношення у багатьох людей, хоча, якби не ось ця Ваша негативна риса, то можна було б використовувати Ваш багаторічний досвід.
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям