Всього в турнірі приймали участь 33 учасники, серед яких п'ятеро гостей з Києва та 28 учнів нашої Школи інтелектуальних ігор.
Всі несподіванки нашого турніру почались з повідомлення мами Валерія Крушельницького, що він з певних причин не зможе зіграти в цьому турнірі.
Ось тут уже й почалось:
- дехто (Андрій Пилипчук), мабуть подумав, що чемпіонство у нього уже в кармані;
- інші учасники оживились, окрилились і зрозуміли, що шанси на хоч якесь призове місце явно зросли;
- ще іншим усе це було просто "фіолетово".
Але саме після цього і почались "паранормальні" явища в нашому турнірі.

Внаслідок непередбачуваних "кульбітів" в результатах ігор ряду гравців, результати турніру були явно неочікуваними.

Важливим фактором було ще й те, що всі київські гості використовували свій час по максимуму з виходом на байомі. Більшість рівненських "спринтерів" розраховували "по-бистрячку збацати" свої партії, так як система ранжирування між ними за результатами багатьох турнірів, змагань і тренувань давно вклала їм в голови такі приблизно думки: "Петі я програю, так як він сильніший за мене (принаймні я так вважаю), а Колю я обіграю, так як він слабший за мене і не посміє мене обіграти". Майже "договорняк" (тільки психологічний). Але тут з'явились нові люди, з якими внутрішня система ранжирування явно не справилась. От і пішло-поїхало...
Але, тим не менше, після турніру залишається лише констатувати факти.
Так, чемпіоном Рівного несподівано для себе і для всіх нас стала Тарасенко Світлана. Вона була мабуть єдина в турнірі, хто спокійно, впевнено й гармонійно провів усі свої ігри і завдяки цьому всі їх виграла. Ну, а результати якраз і чекали такого гравця, як Світлана.

На другому місці, теж мабуть трошки несподівано для нього, опинився Ярослав Малко. Його перемога над Андрієм Пилипчуком явно окрилила Ярослава, він грав впевнено з вірою у свої сили і гра виходила на високому рівні.
Бронзовим призером, теж несподівано для нього (були претензії на перше), став Андрій Пилипчук. Більш трагедійної і нерівної гри не було мабуть ні у кого в цьому турнірі. Видно десь не так зійшлись зорі, чи біоритми зійшлись десь у самому мінімумі, але гра у ці дні явно не йшла у Андрія. Звідси й якісь незрозумілі програші, нестабільний психологічний стан і море сліз. Але, нічого страшного не сталось. Думаю, що Андрій зробить для себе вірні висновки. Адже всі програші саме для того й існують, щоб з них робили висновки і, переступивши через них, справжні любителі гри йшли далі до висот майстерності. У всіх людей бувають вдалі й невдалі дні, чорні і білі смуги долі. Але після кожної чорної смуги обов'язково буде біла. І в цьому й є уся чарівність нашого життя.
Серед жінок призерками стали:
1 - Тарасенко Світлана
2 - Ваврик Анастасія
3 - Попович Катерина.
В категорії до 16:
1 - Малко Ярослав
2 - Пилипчук Андрій
3 - Ваврик Анастасія
В категорії до 12 років місця розподілились таким чином:
1 - Пелех Віталій
2 - Реділа Ілона
3 - Бережняк Назар.
Вважаю за доцільне звернути увагу на двох учасників.
В цьому турнірі крім Світлани Тарасенко, яка виграли усі 6 партій, другою героїнею, яка теж виграла більше партій, ніж будь-хто з хлопців в турнірі, стала Поліна Крушельницька, здобувши аж 5 перемог. Це дуже хороший результат. Вона зуміла аж на два ранги піднятись в рейтингу (з 15 кю вона виросла аж на 13-й кю (+187 очок), причому дуже високий 13 кю, з претензією в найближчому часі перерости на 12 кю).
Другим за прибавкою в рейтингу став Віталій Пелех. Він зумів набрати аж 162 очка в рейтингу, і це не зважаючи на те, що він і так стартував в турнірі не за офіційним рейтингом, який у нього був після попереднього турніру, а за вищим рейтингом, сформованим за принципом "клубний рейтинг мінус 100". Він зумів добратись аж до учасників верхньої групи макмагон і навіть здобути виграші у декого з них. Але, правда, з "закоренілими завсігдатаями" верхньої групи йому ще трошки ранувато справлятись (молодий ще). Звідси й програші явно сильнішій Насті Ваврик та Андрію Пилипчуку. Але деякого "шороху" у "віпів" він все ж наробив.

Крім призерів в різних категоріях та володарів сертифікатів за 4, 5 та 6 виграних партій, батьківським комітетом був заохочений солодким призом наш наймолодший учасник турніру семирічний Богдан Ковальчук, який вперше брав участь в офіційному змаганні.
Ось так, коротко наче і все, хоча можна було би ще багато чого написати про кожного учасника турніру. Сподіваюсь, що їх зоряні турніри і результати ще попереду.

PS: Забув повідомити про виконані нормативи на присвоєння спортивних розрядів.
За результатами чемпіонату Тарасенко Світлана і Малко Ярослав виконали нормативи 2-го спортивного розряду, а Крушельницька Поліна - 1-го юнацького спортивного розряду. Для Ярослава і Поліни розряди будуть оформлені найближчим часом. А для тренера Тарасенко Світлани я можу надати копію протоколу змагання для оформлення їй спортивного розряду в Києві.