Регистрация Украинской федерации Го

Закрито
baRRakuda
Новичок

Повідомлення baRRakuda »

Пришлите кто-нибудь мне по почте или выложите тут отсканированную копию заверенного у нотариуса письма, а то в Запорожье нотариусы или совсем отупели, или я не знаю как их обозвать :)
E-mail: tma_zp (dog) mail.ru
liver
Advanced Member
Розряд: 1d

Повідомлення liver »

Если найдётся копия, то вышлю.
Я с этим столкнулся в Одессе. Пошёл к первому попавшемуся нотариусу, а он мне какую-то чушь стал говорить, что мол, нотариусы такого не делают. А потом нашли правильного нотариуса. Я писал в этой ветке об этом.
Если есть время походите по разным нотариусам где-нибудь в центре и у которых клиентов много - больше шансов, что они в этом что-то понимают.
BAM
Administrator

Повідомлення BAM »

С момента последнего сообщения здесь прошло 7 месяцев!

Не будет ли так любезен наш президент, который все свои усилия сосредоточил на деятельности УФГО, так что аж турниры организовывать некогда, поделиться с общественностью планами.

Когда планируется завершение регистрации?

Если определенных планов нет, то мы можем помочь сделать это достаточно быстро.
Просьба не затягивать с ответом.
shop.ufgo.org - литература и оборудование по Го
bigo.baduk.org - BiGo Assistant - база знаний по Го
fuseki.info - BiGo онлайн.
Vassko
Тренер
Розряд: 4d
Контактна інформація:

Повідомлення Vassko »

Отвечаю:
Проведены переговоры с юристом. Схема регистрации следующая:
1. Регистрируются областные осередки федерации в областных минюстах- занимает месяц с момента подачи документов.
2. С решениями этих минюстов подаются документы в Минюст на регистрацию Украинской федерации- может получится за месяц( по закону в течении 2-х месяцев Минюст должен дать ответ).

Добавим к этому Новогодние праздники, время на подготовку документов в облминюсты и время на регистрацию в исполкоме, открытие счёта, делание печати. Полноценная регистрация может быть завершена месяца за три.

На данном этапе план действия следующие:
1. Требуются данные 3-х человек(инд. код, паспортные данные(1,2,11 страницы паспорта)) из 15 областей( включая Киев и Севастополь). Далее мы раздаём- высылаем( попробую также опубликовать здесь) им заявления и другие документы для подачи в облминюсты.
2. Они оформляют осередки федерации в облминюстах.

А дальше регистрируем федерацию в Киеве.

Просьба всем выслать мне эти данные.

P.S. Я сообщал эту информацию Вашему сыну, странно что она до Вас не дошла. И мы с Димой неправильно друг друга поняли. Его помощь будет заключаться только в предоставлении ел.адресов игроков в Го. Хотя, и это помощь, так что- спасибо.
"Думай масштабно..."
Di
Админ
Розряд: 6d
Контактна інформація:

Повідомлення Di »

P.S...
Во-первых, мне эта информация частично сообщалась на прошлой неделе, но я думаю она интересна многим и я не хочу быть "испорченным телефоном".
Во-вторых, после чемпионата Украины мы этот вопрос обсуждали, и предлагали забрать регистрацию на себя, так как прошло уже полтора года с момента обещаний, так опять и год и два пройдет... Срок в 2.5-3 месяца лично мне нравится. Так что подождем :P Если что-то могу сделать обращайся.
Vassko
Тренер
Контактна інформація:

Повідомлення Vassko »

Обязательно , Дима, обращусь. Я всегда рад помощи. Ещё раз спасибо.
"Думай масштабно..."
Небайдужий
Advanced Member
Розряд: 6k
Контактна інформація:

Повідомлення Небайдужий »

Проведены переговоры с юристом. Схема регистрации следующая:
1. Регистрируются областные осередки федерации в областных минюстах- занимает месяц с момента подачи документов.
2. С решениями этих минюстов подаются документы в Минюст на регистрацию Украинской федерации- может получится за месяц( по закону в течении 2-х месяцев Минюст должен дать ответ).

На данном этапе план действия следующие:
1. Требуются данные 3-х человек(инд. код, паспортные данные(1,2,11 страницы паспорта)) из 15 областей( включая Киев и Севастополь). Далее мы раздаём- высылаем( попробую также опубликовать здесь) им заявления и другие документы для подачи в облминюсты.
2. Они оформляют осередки федерации в облминюстах.

А дальше регистрируем федерацию в Киеве.

Вибачте, панове, але беруть у мене сумніви з приводу реалізації такого «чіткого» плану. Невже за цілий рік результат роботи по реєстрації федерації умістився в кількох розпливчастих сумнівних пунктах без більшої конкретики?
Я, якось будучи в обласній адміністрації, поцікавився у юриста і у мене склалось трошки інше розуміння з цього питання. Можливо я щось не дочув чи не зрозумів…

По-перше все це, що ми вимучуємо цілий рік (а скоріше вдаємо, що щось робимо, та імітуємо наявність добрих намірів по реалізації відповідної мети) називається ЛЕГАЛІЗАЦІЄЮ.

Легалізація може відбуватись двома методами:
- методом повідомлення;
- та методом реєстрації.

При використанні методу повідомлення ми просто ставимо до відома органи обласної влади про створення нашої організації, подавши туди протокол зборів, на яких прийнято рішення про створення організації та вибори керівних органів; паспортні дані на осіб, вибраних до керівних органів; статут організації, де вказано про напрямки її діяльності, які не суперечать чинному законодавству і не призивають до насильства та інших незаконних дій; та нотаріально завірений лист з повідомлення органів влади про створення нашої організації, підписаний новообраними керівниками. І тоді нас фіксують і відповідному реєстрі по факту. При цьому ми маємо мінімальні права, не можемо бути юридичною особою і відповідно не можемо мати своєї печатки.

При використанні методу реєстрації дії майже ті ж самі, але в статуті можна передбачити діяльність, яку можуть проводити юридичні особи. При цьому ми отримуємо можливість відкрити свій рахунок у банку, отримуємо печатку і, відповідно, зобов’язуємось вести необхідний бухгалтерський облік та звітність перед різними органами влади.

При реєстрації ж як осередку від республіканської федерації, потрібно подавати, поряд з іншими документами, статут цієї федерації. Виникає запитання: а звідки можна взяти статут неіснуючої юридично організації???

Ось чому мене беруть сумніви у бездоганності того плану, який запропонував (досить поверхнево і схематично) наш президент. Виникають ще й сумніви, чи достатньо ретельно він проконсультувався у юристів, і чи є у нього дійсно дієвий, відпрацьований до дрібних деталей план. Таке враження, що нам знову підсовують «пустушку», щоб прикрити свою бездіяльність. Ми вже, здається, один раз потратили гроші на ефемерний і, як оказалось, нездійсненний план (висилали нотаріально завірені листи з регіонів).

Мені юрист з обладміністрації так схематично змалював процес нашої легалізації (не знаю, чи він правильний, бо розмова велась швидко і схематично):

1-й варіант - створити методом повідомлення місцеві обласні федерації, провести установчу конференцію з представниками різних регіонів, на якій прийняти рішення про створення республіканської або міжобласної федерації (в залежності від кількості регіонів, представлених на конференції (якщо менше 14 регіонів – то міжобласної)), вибрати керівні органи та прийняти статут федерації. Після цього оформити і подати необхідні документи на реєстрацію федерації (точний перелік документів потрібно узнати в юридичному відділі, який безпосередньо займається цим питанням; деякі документи (заяви чи анкети) вони видають стандартного зразка) і після оформлення і отримання реєстраційного свідоцтва переоформити обласні федерації уже як осередки від центральної федерації. Для тих видів спорту, які тільки розвиваються в Україні, здається, передбачено, що міжобласна федерація може перерости в республіканську не обов’язково після реєстрації 15 обласних осередків, а, навіть при меншій їх кількості, але за умови укладення з іншими областями (по кількості яких в загальній сумі потрібно щоб було не менше 15) договорів про співробітництво і наміри розвитку нашого виду спорту у цих областях.

2-й варіант - провести установчі збори в областях про створення осередків майбутньої федерації, вибрати керівні органи цих осередків і подати протокол зборів на міжобласну конференцію. На конференції прийняти рішення про створення міжобласної федерації, вибрати керівні органи і прийняти статут; і подати протоколи зборів з областей та протокол установчої міжобласної конференції та інші необхідні документи на реєстрацію. Після отримання реєстраційного свідоцтва, уже як законно офіційно признана організація, укласти договори з відповідною кількістю обласних спорткомітетів про співробітництво і розвиток. А далі уже подати прохання про перехід міжобласної федерації у статус республіканської. З цього приводу має бути відповідний наказ по міністерству. І тільки після цього зареєструвати обласні осередки республіканської федерації. Тоді бухгалтерський облік потрібно буде вести тільки в республіканській федерації, а не в кожній області, як це може бути при реєстрації спочатку в областях, а потім в республіці.

Можливо я не правий – поправте мене, хто краще розуміється на цих питаннях. Я не спеціаліст в області юриспруденції та бухгалтерії і мої викладки можуть виглядати по дилетантськи.

Ось та інформація, якою я володію, і, яку я здобув усього за одну годину. Інформація досить поверхнева і неточна. ЇЇ потрібно ретельно доопрацювати з уточненням кожного нашого кроку на кожному етапі. Цим і повинен був займатись наш президент. Та щось його труди помістились у кількох рядках. Як співається у відомій російській пісні: « Уместились все страданья на трёхрядке в два ряда…!!!»

ТАК КУДИ МИ ЙДЕМО І ЯКИМ ШЛЯХОМ?

МОЖЕ ПАН ПРЕЗИДЕНТ ВСЕ Ж ПОЗНАЙОМИТЬ УСІХ З РЕЗУЛЬТАТАМИ СВОЇХ РІЧНИХ СТАРАНЬ ТА ВИКЛАДЕ РОЗРОБЛЕНИЙ ДО ДРІБНИХ ДЕТАЛЕЙ ПЛАН НАШИХ ДІЙ?!!!
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
kandidat
Advanced Member

Повідомлення kandidat »

Скоро месяц, а Vassko так и не ответил на подробное, понятное и здравое сообщение Небайдужого.

Я думаю, что было бы не плохо, если бы на форуме хотя бы два раза в месяц появлялась информация о том, как проходит регистрация федерации, что сделано, какие проблемы возникают и т.д.

Так же хотелось бы узнать, что конкретно, по скромным подсчетам, даст регистрация Федерации.
Vassko
Тренер
Контактна інформація:

Повідомлення Vassko »

Дайте, мне, пожалуйста, ещё 4 дня и я отвечу подробно. Спасибо.
"Думай масштабно..."
kandidat
Advanced Member

Повідомлення kandidat »

Дайте, мне, пожалуйста, ещё 4 дня и я отвечу подробно. Спасибо.

Дайте мне точку опоры и я переверну весь мир...

Прошло четыре дня, и еще четыре, и еще четыре...

Создается такое ощущение, что кроме организации турпоездок, с другими темами на форуме наш президент как то и не проявляется.

Все таки ответьте, Vassco, что там с регистрацией федерации?
Закрито