Чемпіонат Києва з го 2013 р.

Vassko
Тренер
Розряд: 4d
Контактна інформація:

Re: Чемпіонат Києва з го 2013 р.

Повідомлення Vassko »

Спасибо. Да и Володя Кокозей в последнем туре чудом ушел(сам признал), а так бы он вообще без призов остался.:)
Зы. Хотя надо отдать должное Володе: наблюдал его партию с Артёмом- очень сильно играл.
unnamed
Advanced Member
Розряд: 14k

Повідомлення unnamed »

Немного фотографий с турнира.
(эти фотографии ужасны. лучше не смотреть)

Еще мне кажется надо сказать, что мы решили немного потестировать программу АвтоКорсак, авторства Дмитрия Королева.
На данный момент можно сказать, что программа довольно сырая, (более подробный отчет будет отправлен разработчику), но мы все-таки смогли отжеребить в ней три первых тура. После чего Владимиром Федоровичем было принято решение перебить все данные в МакМагон и жеребить дальше там.
От себя хочу добавить, что при наличии на турнире разработчика с исходным кодом программы 90% глюков, которые нам мешали и вызывали ненависть можно было бы исправить прямо на месте, и сейчас в этой стране было бы все намного лучше в области автоматической жеребьевки.
Небайдужий
Advanced Member
Розряд: 6k
Контактна інформація:

Повідомлення Небайдужий »

Мені фото сподобались, незважаючи на те, що написано під фотоальбомом дрібним шрифтом. :)
Поздоровляю призерів чемпіонату з успішною грою в турнірі. Порівняно з минулим роком, чемпіонат явно став кращим і по кількісному і по якісному складу учасників.
До речі, Володимир Кокозей знову виконав норматив кандидата в майстри спорту України. Може хоча б на цей раз Київська федерація зробить все, щоб оформити йому цей спортивний розряд?
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Небайдужий
Advanced Member
Контактна інформація:

В якості деякої консультативної допомоги даю ось цю інформацію:
Перш за все, перед початком року потрібно було подати в міський спорт-комітет клопотання про включення до загального плану змагань по місту змагання з Го і до початку змагання потрібно було затвердити там положення про змагання. Якщо ці кроки пропущено, то ще не все втрачено. Можна спробувати узгодити це навіть зараз. Але на майбутнє треба завчасно подавати свої плани на рік до міського спорт-комітету.
Першим кроком до оформлення спортивних розрядів повинна стати здача звіту та протоколу за змагання в міський спорт-комітет. Ці документи бажано здати на протязі трьох днів з дати завершення змагання. Вони подаються щоразу після змагання не залежно від того, чи виконав хтось на змаганні нормативи спортивних розрядів, чи ні. Форму звіту можна взяти в міському спорт-комітеті. Звіт і протокол складає секретар змагання. Під звітом підписується головний суддя змагання. Під протоколом повинні бути підписи головного судді та секретаря змагання. Виписку з протоколу, крім того, завіряє президент федерації (підписом і печаткою, або тільки підписом).
Далі, в міському спорт-комітеті потрібно взяти форму заявки на оформлення спортивного розряду, або оформити її довільно у вигляді клопотання від спортивної школи чи іншої спортивної організації (краще спочатку обговорити це в міському спорт-комітеті). На цих документах повинні бути печатка і підпис керівника спортивної організації (ДЮСШ чи інш.) а на протоколі змагання повинна бути печатка федерації та підпис президента федерації (можна обійтись без печатки, або поставити печатку УФГо у Яценко).
До клопотання (спец-форми) потрібно додати копію протоколу змагання.
Організацією усього цього процесу повинен займатись безпосередній тренер спортсмена.
Протокол змагання оформляє суддівська колегія на чолі з головним суддею змагання. В ньому обов'язково потрібно вказувати стартові та досягнуті рейтинги, спортивні розряди і звання.
Можливий варіант, коли в спорт-комітеті не будуть вимагати до подання копію протоколу змагання, але всі необхідні дані повинні бути в клопотанні (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, тренер, зайняте місце, досягнутий рейтинг та виконаний спортивний розряд).
Якщо Володя не має офіційного тренера, то йому варто звернутись з проханням до когось з київських тренерів, які працюють в спортивних організаціях. Думаю, що всі ці питання можна вирішити, було би бажання. :)
На всю цю "кухню" по оформленню розряду дається не більше двох місяців. Так що, тренеру не варто довго роздумувати, а брати ініціативу в свої руки і добиватись оформлення всіх необхідних документів та своєчасну подачу їх в міський спорт-комітет.
Якщо потрібна буде якась консультативна допомога в цьому питанні, то звертайтесь - допоможу чим зможу. :)
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Cradle
Advanced Member

Повідомлення Cradle »

Спасибо организаторам за отличный турнир! Нельзя не отметить Владимира Корсака, просто огромная благодарность ему. Все вовремя, никаких задержек, отличные жеребьевки и масса приятных мелочей. С нетерпением жду след. турнир такого уровня :D
December
Advanced Member
Розряд: 5k

Повідомлення December »

В общем, не придумала ничего лучше, как выразить благодарности:
Владимиру Федоровичу Корсаку за проделанную судейскую работу и помощь в поддержании дисциплины в ходе турнира;
Жураковскому Богдану за обеспечение помещения;
Скочко Василию и Симоненко Вике за помощь в сборе участников, с призами и прочие организационные моменты;
ну, и всем участникам за то, что пришли на турнир!
Считаю, что турнир прошел хорошо и надеюсь, что следующий будет еще лучше, т.к. стремиться есть куда и к чему (лекции, вода/чай/кофе/печенюжки, "брендированные" награды и прочее).
Небайдужий
Advanced Member
Контактна інформація:

December писав:Считаю, что турнир прошел хорошо и надеюсь, что следующий будет еще лучше, т.к. стремиться есть куда и к чему (лекции, вода/чай/кофе/печенюжки, "брендированные" награды и прочее).
Позитивні відгуки про турнір - це, звичайно ж добре. Приємно, що турнір сподобався людям. :)

Але я змушений написати трошки здорової критики.
Нагадую, що це мав бути ЧЕМПІОНАТ КИЄВА, а не клубний турнір вихідного дня, чи турнір дружніх зустрічей. Тому мені досить дивно читати, коли думають не над тим як підняти спортивну сторону цього турніру, а про усілякі "вода, чай, печенюжки". Для спорту це лише "зовнішня мішура". ЧЕМПІОНАТ - це, перш за все, спортивна подія. Тут важливий саме спортивний підхід, участь кожного спортсмена у кожному турі, досягнуті спортивні розряди...
А ось зі спортивної точки зору цей турнір просто провальний. Повірте, чиновники в спортивних відомствах різних рівнів бачать багато протоколів змагань і судять про вид спорту саме по них. Мабуть ні в одному виді спорту немає такої кількості пропущених турів, як в цьому турнірі. Більше того, в турнірі навіть є "мертві душі" - люди, які в турнірі не зіграли ні одної партії (більшість турів пропустили, а на єдиний тур, на який прийшли, не з'явився суперник, або сам такий гравець не прийшов).
Korsak писав:Результаты турнира
Pl. Name                 Str Cl. MMS   1    2    3    4    5   Pt  SOS  SODOS SOSOS  
  ....
26 Самохин, Алексей     13k Кие  9   --   --   --   21-! --   0    39     0    179Ѕ 
.....
 38 Дубовенко, Юлия      20k Кие  3Ѕ  --   --   --  free  42+! 2     4Ѕ    4Ѕ    20Ѕ 
...
Є підозри, що звіт і протокол за проведений ЧЕМПІОНАТ КИЄВА навіть не оформляли і не подавали в Київський міський спорт-комітет. Про який же розвиток виду спорту Го в Києві можна після цього говорити?
Буду радий, якщо я не правий і всі документи оформлено та подано до відповідної інстанції, то тоді, будь-ласка, вибачте мене.
Цікаво, а хоч хтось в Києві буде займатись оформленням спортивних розрядів? Ось Володя Кокозей ще раз виконав норматив кандидата в майстри спорту. Чи буде на цей раз оформлено цей розряд, чи, як і минулого разу, ця нагода буде упущена?
І ще. В протоколах змагань для спортивних чиновників потрібно вказувати не кю-дан, а саме спортивні розряди. І про рівень змагань чиновники роблять висновок саме по кількості спортсменів-розрядників, які приймали там участь, а не просто по загальній кількості учасників. На жаль, наші протоколи змагань виглядають дуже непривабливо зі спортивної точки зору. Потрібно регулярно проводити роботу по присвоєнню спортивних розрядів. А у нас замість цього про "печенюжки" думають.

Цікаво, а хоча би в Європейську базу даних організатори думають відправляти турнір, чи ні? Мені до цього часу ніхто з причетних до організації чемпіонату не надіслав файлу турніру для розміщення в Євробазі. Якби мені надіслали хоча б турнірну таблицю у форматі як для Євробази, то уже транслітерацію та все інше, що потрібно для оформлення турніру, я зробив би сам. А так - я просто чекаю. Така ж історія і з багатьма іншими київськими змаганнями за попередні роки. Багато з них так і не потрапили до Європейської бази даних. Видно нікому з організаторів і учасників це не потрібно. А жаль...

Знаю, що критика завжди неприємна. Тому прошу вибачення, що додав трошки негативу по відношенню до вашого змагання. Але розвивати вид спорту без спортивного підходу неможливо. При цьому я не маю жодних заперечень з приводу турнірів дружніх зустрічей, на яких люди можуть зіграти в будь-якій кількості турів та просто отримати насолоду від гри. Варто лише зауважити, що розвага - це одне, а спорт - це трошки інше. Відчувається, що в Києві явно не вистачає простих турнірів вихідного дня. Може Київська федерація почне працювати і в цьому напрямку?
Ще раз вибачаюсь за свою критику, але без неї не обійтись.

Всім доброго настрою і веселих свят! :)
Омар Хайям
Vassko
Тренер
Розряд: 4d
Контактна інформація:

Повідомлення Vassko »

Небайдужий писав:...
Печенюжки тоже нужны :)
А так всё верно. Мы не против критики :)
AlterEgo
Advanced Member
Контактна інформація:

Повідомлення AlterEgo »

Я приехал и готов заняться работой над ошибками. Не совсем, впрочем, понятно, зачем нужно было _перебивать_ данные из одной программы в другую, если программы совместимы на уровне формата данных.

Очень рад, что турнир состоялся, к тому же продемонстрировав качественный (и количественный) рост. Поздравляю!

UPD: Сам отвечу на свой вопрос: судя по особенностям оформления турнирной таблицы, Корсак использует старую версию (2.*) программы Герлаха, формат данных которой отличается от других.
Востаннє редагувалось 16 травня 2013, 11:33 користувачем AlterEgo, всього редагувалось 1 раз.
vladyslavvert
Advanced Member
Розряд: 2d

Повідомлення vladyslavvert »

Чому немає зміни рейтингів за результатами турніру? Чи я щось проґавив?
Відповісти