Китайська ліга C - це командний турнір, у кожній команді по 4 гравці. Грають в основному не дуже сильні молоді китайські про, але є й виключення. У деяких командах на 4-й дошці грають сильні аматори. Також є запрошені команди з інших країн - цьогоріч у лізі грали 2 тайванські команди, а також вже 2-й рік поспіль грає європейська команда. На скільки мені відомо, за результатами турніру 2 команди піднімаються вгору у лігу B, а 2 команди з ліги B спускаються донизу в лігу C.
Минулого року європейська команда посіла 26-е місце з 26 команд-учасниць, але оскільки наступного дна вже немає, то ми так і залишилися у лізі C

Минулорічні результати (для порівняння з цьогорічними):
- 3 нічиї, 4 поразки
- 26 місце з 26 команд
Результати по дошках:
- Illya Shikshin 1p (Росія): 1 перемога з 7 (1/7)
- Ali Jabarin 1p (Ізраїль): 1/7
- Pavol Lisy 1p (Словаччина): 1/7
- Mateusz Surma 1p (Польща): 4/7
Героєм минулорічного турніру був Mateusz Surma.
Розповідь від Ali Jabarin 1p (Ізраїль) про минулорічний турнір: https://www.eurogofed.org/index.html?id=135
Цьогорічні результати:
- 2 нічиї, 4 поразки (+1 перемога без партії - з причини непарної кількості команд)
- 28 місце з 29 команд
Результати по дошках:
- Illya Shikshin 2p (Росія): 4/6
- Pavol Lisy 2p (Словаччина): 0/6
- Artem Kachanovskyi 1p (Україна): 1/6 <--- це я
- Mateusz Surma 1p (Польща): 2/6
Очевидно, героєм цьогорічного турніру став Illya Shikshin.
Боротьба була дуже тяжкою. У 2 партіях я рано допустив серйозну помилку, і далі ситуація була практично безнадійною (партії з 4-го та 6-го турів). У 4 інших партіях шанси були непогані - партія коливалася то в одну, то в іншу сторону, але довести справу до перемоги вдалося лише у 1 партії - з 5-го туру. Записи партій: Вигляд турнірної зали: У деяких командах на 4-й дошці грали грали зовсім діти, але рівень гри в них не нижче ніж в європейських про. Наприклад, Mateusz Surma 1p програв дівчинці, якій 10 років - зліва на фото: А ця дитина, здається, ще менша (зправа):